Hier vind je de meeste gestelde vragen voor kandidaten en opdrachtgevers
Meestal is je gebruikersnaam je eigen emailadres, is dit niet het geval? Neem dan contact met ons op. Dan zoeken wij jouw inlognaam voor je op. Ben je je wachtwoord vergeten? Klik hier om je wachtwoord te resetten.
1. Naam en telefoonnummer van referenties
2. Hoogst behaalde diploma + relevante certificaten (bijv. VCA)
3. Paspoort/identiteitskaart (geen rijbewijs) en indien van toepassing werkvergunning
4. Recente loonstrook
Ja. Zorg dus dat je referenties paraat hebt en hen hebt ingelicht over je sollicitatie.
Nee, de kosten van en naar gesprekken zijn voor eigen rekening.
Nee, onze dienst voor werkzoekenden is volledig kosteloos.
Wij adviseren je om dit tenminste 6 maanden voor je afstuderen al te doen. Wij hebben dan ruim voldoende tijd een geschikte en passende functie voor je te vinden. Ook als je nog niet in je afstudeerjaar zit is het nuttig om je in te schrijven. Lees hier meer over op deze pagina.
Dit moet niet, maar mag altijd. Om ons sollicitatieformulier zo kort mogelijk te houden kun je hier alleen je CV toevoegen. Je motivatiebrief kun je wel uploaden in Mijn CheckMark. Je kunt hem ook aan de recruiter mailen van wie de bevestigingsmail van je sollicitatie hebt ontvangen.
In principe willen wij iedereen persoonlijk ontmoeten op kantoor. Er zijn echter uitzonderingen waarbij wij gebruikmaken van Skype interviews.
Dat hoeft niet, in principe benaderen wij jou. Het kan echter nooit kwaad om ons attent te maken op vacatures die jou aanspreken. Het kan namelijk zijn dat jij een aansluiting in de vacature ziet die wij nog niet hebben gezien.
Na inschrijving ontvang je direct een ontvangstbevestiging. Heb je die niet ontvangen, neem dan even contact met ons op. Bel: 0182 590 210.
De NBBU is de Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen. Ondernemingen die aangesloten zijn bij de NBBU worden zorgvuldig gecontroleerd op kwaliteit. Bijvoorbeeld of de onderneming financieel gezond is, alle administratieve processen op orde zijn en of de CAO wordt nageleefd.
Eigenlijk is er niet direct een verschil te noemen. De begrippen laborant en analist worden in het laboratorium vaak door elkaar gebruikt. Dat zelfde geld voor het Engelse begrip lab technician. In research labs wordt het woord laborant minder vaak gebruikt.
Een chemisch laborant, vaak ook chemisch analist genoemd, voert in een laboratorium chemische analyses uit op vaste stoffen, vloeistoffen en gassen. Vaak worden deze chemische analyses uitgevoerd om de kwaliteit/zuiverheid van een product te controleren. Chemisch laboranten werken in vrijwel iedere branche waar iets geproduceerd wordt zoals: chemie, food, farma, milieu.

Veelgebruikte chemische technieken zijn:
• Chromatografie (GC, GC-MS, HPLC, LC-MS)
• Spectrometrie (AAS, ICP, IR, NIR, XRF, UV/VIS)
• Nat-chemische technieken (titraties, pH, viscositeit, vlampunt, etc.)

Wanneer je chemische analyses uitvoert op humane producten zoals bloed, urine etc. dan ben je meestal een klinisch chemisch laborant.
Zoek jij een chemisch laborant vacature of een vacature chemisch analist? Kijk hier welke chemisch analist vacatures we op dit moment hebben en abonneer je op onze job alert.

Wat een chemisch analist verdient is vooral afhankelijk van leeftijd en opleidingsniveau. Verder zijn er per (soort) laboratorium behoorlijke verschillen. Een grove richtlijn voor jaarsalarissen gebaseerd op ons bèta salarisonderzoek van 2017:

• Analist / technician (mbo): leeftijd 28jr: €31.500
• Analist / technician (hbo): leeftijd 29jr: €37.800
• Analist / technician (wo): leeftijd 32jr: €45.100

Zie voor uitgebreide toelichting en meer cijfers het rapport: bèta salarisonderzoek

Wanneer je als chemisch laborant in de 5-ploegendienst (volcontinu) werkt heeft dit ook veel impact op je salaris. Het basis salaris voor een werkweek van gemiddeld 34 uur is vaak gelijk aan laboranten die in dagdienst werken. Maar vanwege de onregelmatigheid krijg tevens een ploegentoeslag van ca 25-30%.

Zoek jij een chemisch laborant vacature of een vacature chemisch analist? Kijk hier welke chemisch analist vacatures we op dit moment hebben en abonneer je op onze job alert.

Wat een laborant verdient is vooral afhankelijk van leeftijd en opleidingsniveau. Verder zijn er per (soort) laboratorium behoorlijke verschillen. Een grove richtlijn voor jaarsalarissen gebaseerd op ons bèta salarisonderzoek van 2017:

• Laborant (mbo): leeftijd 28jr: €31.500
• Laborant (hbo): leeftijd 29jr: €37.800
• Laborant (wo): leeftijd 32jr: €45.100

Zie voor uitgebreide toelichting en meer cijfers het rapport: bèta salarisonderzoek

Wanneer je als laborant in de 5-ploegendienst (volcontinu) werkt heeft dit ook veel impact op je salaris. Het basis salaris voor een werkweek van gemiddeld 34 uur is vaak gelijk aan laboranten die in dagdienst werken. Maar vanwege de onregelmatigheid krijg tevens een ploegentoeslag van ca 25-30%.

Ben jij benieuwd of wij voor jou een geschikte laborant vacature hebben? Kijk hier voor onze laborant vacatures en abonneer je op onze job alert.

Wat een laboratorium manager verdient is afhankelijk het soort laboratorium en vaak ook de grootte van het groep mensen aan wie je leiding geeft. Een grove richtlijn voor jaarsalarissen gebaseerd op ons bèta salarisonderzoek van 2017:

• Teamleider / Supervisor: leeftijd 40jr: €61.000
• Labmanager / Afdelingshoofd: leeftijd 48jr: €75.500
• R&D manager: leeftijd 46jr: €93.300

Zie voor uitgebreide toelichting en meer cijfers het rapport: bèta salarisonderzoek

Ben jij benieuwd welke management vacature wij op dit moment hebben? Kijk hier voor onze laboratorium manager vacatures en abonneer je op onze job alert.

Quality Assurance (QA) richt zich met name op het onderhouden, naleven en ontwikkelen van kwaliteitssystemen in een organisatie. Een QA officer werkt dus niet op een lab, maar is vooral bezig met kwaliteitsvragen en -dossiers.

Quality Assurance (QA) is dus niet hetzelfde als Quality Control (QC). Op een QC afdeling (vaak een laboratorium) worden volgens de normen van het kwaliteitssysteem analyses/testen gedaan om de kwaliteit van een product te controleren.

Kwaliteitssystemen die in chemie, food en farma veel worden gebruikt zijn o.a. GMP, GLP, ISO17025, HACCP.

CheckMark heeft regelmatig Quality Assurance vacatures. Kijk hier voor onze huidige Quality Assurance & Compliance vacatures. Zit er nu geen vacature bij voor je? Abonneer je dan op onze job alert!

Regulatory Affairs (RA) is een beroep dat is ontstaan uit wens van overheden om de volksgezondheid te beschermen door de veiligheid en werkzaamheid van producten te registreren. Voorbeelden van zulke producten zijn: geneesmiddelen, medische hulpmiddelen, (landbouw)chemicaliën, cosmetica.

Voordat een bedrijf een product op de markt mag brengen moet er een door de overheid goedgekeurd registratiedossier zijn. Regulatory affairs professionals – RA Officers – zijn verantwoordelijk voor het samenstellen, indienen en up-to-date houden van deze registratiedossiers.

CheckMark heeft regelmatig Regulatory Affairs vacatures. Kijk hier voor onze huidige Quality Assurance & Compliance vacatures. Zit er nu geen vacature bij voor je? Abonneer je dan op onze job alert!

Puur adverteren doen wij niet. Wij kunnen wel uw vacatures in behandeling nemen als werving en selectie of detacheringsopdracht. Wij bemiddelen altijd op basis van no cure no pay.
Ja, CheckMark beschikt over een G-rekening.
CheckMark Labrecruitment is aangesloten bij de Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen (NBBU). Ondernemingen die aangesloten zijn bij de NBBU worden zorgvuldig gecontroleerd op kwaliteit. Bijvoorbeeld of de onderneming financieel gezond is, alle administratieve processen op orde zijn en of de CAO wordt nageleefd.
Ja. Wij zijn lid van de NBBU en volgen dus de NBBU CAO voor Uitzendkrachten. Onderdeel van deze CAO is de inlenersbeloning. Onze medewerkers worden dus op dezelfde manier ingeschaald als uw eigen medewerkers.
Nee, we vragen het u niet. Wij werken zowel op basis van exclusiviteit en niet-exclusiviteit.
Ja. Wat er mogelijk is hangt echter wel af van de lengte en hoeveelheid contracten die de betreffende medewerker al gehad heeft. Als u verzoekt om een kandidaat over te nemen adviseren wij u over welke mogelijkheden u heeft.
Ja. Indien de kandidaat in kwestie dat zelf ook ambieert is dit met ons uiteraard bespreekbaar.
Helemaal niets. Wij werken volledig op basis van no cure no pay. Pas wanneer u daadwerkelijk een kandidaat contracteert of via ons detacheren, betaalt u voor onze dienstverlening.
Door ons te bellen (0182 590 210) of door het profiel te mailen aan info@checkmark.nl We nemen binnen 1 werkdag contact met u op.