Persoonlijke en professionele ontwikkeling in het laboratorium

Om als labprofessional écht succesvol te zijn moet je die niet alleen technisch sterk zijn. De manier waarop je communiceert, samenwerkt en organisatiebewust bent, is net zo onontbeerlijk voor het succes. CheckMark heeft daarom samen met Avans+ een unieke opleiding ontwikkeld
In deze nieuwe modulaire opleiding staan persoonlijke ontwikkeling en het verbreden van labspecifieke bedrijfskundige kennis centraal. De doelen van het programma zijn het verbeteren van o.a. persoonlijke effectiviteit, effectieve communicatie, projectmanagement en het creëren van meer bewustzijn van bedrijfskundige processen. Kortom kennis, inzichten, technieken en vaardigheden die nodig zijn om jezelf continu te blijven ontwikkelen en je rol binnen de organisatie beter te vervullen.
Dit programma is speciaal ontwikkeld voor labprofessionals in chemie & life sciences op minimaal hbo-niveau zoals: (research)analist, scientist, supervisor, onderzoeker, projectleider of laboratoriummanager. Oftewel vakgenoten uit diverse relevante branches binnen het lab. Door herkenning van cases en eigen praktijkvoorbeelden is er optimale interactie mogelijk.
De opleiding bestaat uit 5 modules die, onder bepaalde voorwaarden, ook afzonderlijk kunnen worden gevolgd:

  • Module 1: Persoonlijke ontwikkeling en effectiviteit in het laboratorium
  • Module 2: Persoonlijke impact op ontwikkelingen in het laboratorium
  • Module 3: Projectmatig samenwerken in het laboratorium
  • Module 4: Lean en logistiek in het laboratorium
  • Module 5: Persoonlijk en professioneel ontwikkelplan voor het laboratorium

Gedurende de gehele opleiding is er intensieve begeleiding door coaches en docenten van Avans+. Deze komen uit de beroepspraktijk, waardoor er een ideale koppeling is tussen theorie en praktijk.

Module 1, 2, 3 en 4 bestaan ieder uit 3 opleidingsdagen (ca. 1 dag per maand). Module 5 bevat geen opleidingsdagen, maar alleen een terugkommoment om het ontwikkelplan te bespreken met de coach. Zelfstudie neemt circa 3 uur per week in beslag.

De opleidingskosten voor de totale opleiding bedragen € 6.395,-  (excl. BTW). Losse modules kosten € 1.675,- (excl. BTW). Per module wordt geadviseerd om 1 à 2 studieboeken aan te schaffen.

De opleiding Persoonlijke en professionele ontwikkeling in het laboratorium heeft een doorlooptijd van ca. 18 maanden en wordt gegeven in het Nederlands.
De opleiding start op 19 september 2019 in Breda en Utrecht.
Voor aanmelding of meer informatie over het programma of andere vragen, kun je terecht bij CheckMark Labrecruitment, Cora Bos tel: 06 523 11 434 of cora@checkmark.nl. Download de brochure voor uitgebreide informatie over het programma, de modules, het diploma en resultaat dat je bereikt via deze opleiding.