Twee jaar @CheckMark – Jurjen Wilschut

‘Twee totaal verschillende jaren maar met veel teamspirit’

Inmiddels ben ik alweer ruim 2 jaar werkzaam als recruiter bij CheckMark. Een periode waar ik met heel veel plezier op terugkijk, al was het wel een periode van twee uitersten. Tijdens mijn eerste jaar bij CheckMark, “pre-Corona”, was ik werkzaam op ons “oude” kantoor” aan de Graaf Florisweg. Hier ben ik dan ook ingewerkt en omdat we toen nog volledig op kantoor werkten, kreeg ik veel mee van collega’s waardoor het leerproces ook makkelijker ging. Tijdens dit eerste jaar deed ik veel ervaring op met het voeren van face-to-face gesprekken met kandidaten, het deelnemen aan carrièrebeurzen en het bezoeken van onze opdrachtgevers en gedetacheerden op locatie.

Hoe anders was dat tijdens mijn tweede jaar bij CheckMark. Na precies één jaar bij CheckMark te hebben gewerkt, was daar opeens Corona en ook voor ons team had dit grote impact. Kijkend naar mijn werkzaamheden als recruiter betekende dit dat vrijwel alles digitaal of telefonisch vanuit huis moest worden gedaan. Oriënterende kennismakingsgesprekken met kandidaten werden gevoerd via ZOOM, presentaties voor hogescholen en universiteiten werden online gegeven en al het contact met onze relaties, zowel de lab-managers als onze gedetacheerden, werd digitaal onderhouden.

Voor iedereen was dit een grote omschakeling en terugkijkend ben ik heel erg trots hoe wij als team ons hier doorheen hebben geslagen. Ondanks de situatie hebben wij ons niet uit het veld laten slaan! Wij zijn doorgegaan met het werven van goede kandidaten, hebben mooie plaatsingen kunnen realiseren en ook de verhuizing naar ons nieuwe, prachtige kantoor aan de Tielweg in Gouda is “gewoon” doorgegaan.

Hiernaast heb ik mij persoonlijk kunnen blijven ontwikkelen als persoon en als recruiter en bovendien heb ik er vier topcollega’s bij gekregen: Charel, Sebastiaan, Talel en Iris. Ondanks dat zij grotendeels vanuit huis zijn ingewerkt, zijn zij echt onderdeel van het team geworden! In mijn ogen is dit het mooiste voorbeeld dat wij (als het moet) ook digitaal ons werk uitstekend kunnen voortzetten, en bovenal dat wij een echt team zijn met elkaar.

Desalniettemin hoop ik van harte dat wij binnenkort weer kandidaten kunnen ontvangen bij ons op kantoor en dat we onze relaties en gedetacheerden weer snel on-site mogen bezoeken. Zeker ook omdat ik inmiddels een aantal hele prettige samenwerkingen heb mogen opbouwen met personen die ik nog nooit in levende lijve heb ontmoet… Speciaal aan hen zeg ik: bedankt voor het vertrouwen en hopelijk tot snel!