Starten bij @CheckMark – Iris de Ligt

‘Een nieuwe food uitdaging’

Even voorstellen
Mijn naam is Iris de Ligt. Inmiddels ben ik bijna een jaar werkzaam als recruiter Food bij CheckMark. Na het afronden van de middelbare had ik een bijbaantje in de horeca. Hier kwam ik erachter hoe leuk ik het vond (en nog steeds vind) om met verse producten te werken en dagelijks met voeding bezig te zijn. Daarom besloot ik om de opleiding Food Innovation te gaan volgen. Hierdoor ontwikkelde ik een brede interesse in concept –en productontwikkeling, food marketing en food technology.

Na mijn afstuderen begon ik me te oriënteren op verschillende soorten banen. Naast het zoeken naar banen, werkte ik (vrijwillig) als projectmedewerker in de voeding en groeiende mijn interesse in het samenwerken met food bedrijven. Zodoende sprak mij de vacature voor Recruiter Food bij CheckMark mij erg aan. Na een paar sollicitatierondes vol met uitdagingen kwam daar het verlossende woord: ik kon in april 2021 beginnen met mijn baan bij CheckMark als Recruiter Food!

Een nieuwe periode
Vóórdat ik begon bij CheckMark had ik nog een beperkt beeld van recruitment, maar dat veranderde gelukkig al snel. Dankzij de hulp en support van mijn collega’s voel ik me inmiddels helemaal thuis als recruiter in het team van CheckMark Labrecruitment. ‘Telkens hoor je weer nieuwe verhalen en probeer je kandidaten zo goed mogelijk te helpen in hun zoektocht naar een nieuwe baan’. En juist dat maakt het werk interessant en afwisselend.

‘De ene dag spreek ik een kwaliteitsmedewerker en de andere dag weer een productontwikkelaar in de Food’. Daarnaast vind ik het erg leuk dat je als recruiter ook daadwerkelijk iets voor iemand kan betekenen, in de vorm van een nieuwe baan. ‘Kandidaten zijn vaak dankbaar als je ze helpt bij hun zoektocht en dat vind ik mooi om te zien.’

Ogen gericht op de toekomst
Ik ben blij dat ik binnen Checkmark de kans krijg om mijn kennis over de voedingsmiddelenbranche te combineren met het contact met verschillende Food bedrijven.
Het leuke aan mijn functie als recruiter Food vind ik dat ik een bijdrage kan leveren aan het uitbreiden van het Food netwerk van CheckMark en mijn specialisme actief kan inzetten.
Ik heb al kennis mogen maken met een aantal leuke food bedrijven en vacatures. Met oog op de toekomst hoop ik natuurlijk nog meer (food) bedrijven te kunnen helpen met het vinden van goede kandidaten en kandidaten aan een leuke werkplek.
Want dat is waar je het uiteindelijk voor doet!