Mijn eerste jaar @CheckMark – Jonathan de Ruiter

Persoonlijke zoektocht
Mijn naam is Jonathan de Ruiter en werk alweer een jaartje binnen CheckMark als Recruiter Chemie & Life Sciences. Na het afronden van mijn master Chemistry aan de Universiteit Leiden begon ook voor mij de zoektocht naar een leuke en aansluitende baan. Deze zoektocht was lastig voor mij, want ik ambieerde geen functie op het lab zoals de meeste mensen na zo’n opleiding. In verschillende stages merkte ik dat onderzoek doen niet aansloot bij mij als persoon en dat ik persoonlijk contact miste. Dit werd extra aangewakkerd door mijn bijbaan als verkoopmedewerker waar ik veel contact onderhield met klanten en hier veel energie uit haalde. Maar wat is dan mogelijk?

Gek genoeg besloot ik in eerste instantie toch te solliciteren voor functies binnen het laboratorium. Maar na verloop van tijd veranderde mijn scope van vacatures naar functies buiten het laboratorium en al snel kwam de functie Recruiter Chemie & Life Sciences binnen CheckMark op mijn pad. Na een telefoongesprek met inmiddels m’n huidige collega Ozan Arikan werd ik uitgenodigd in Gouda voor een gesprek. Tijdens dit gesprek werd me langzaam duidelijk dat dit wel eens de functie kon zijn waar ik naar op zoek was. In deze functie kon ik namelijk mijn vakinhoudelijke kennis goed inzetten in gesprekken met kandidaten/opdrachtgevers en kwam het sociale aspect terug. Veel mensen om me heen zagen deze out-of-the-box keuze niet aankomen maar ik ben erg blij dat CheckMark op mijn weg is gekomen en met me heeft meegedacht in het proces naar het zoeken naar een baan die écht bij me past.

CheckMark
Na een klein jaar binnen CheckMark kan ik zeggen dat in deze functie mijn opleiding relevant is en het persoonlijke/sociale aspect terugkomt. In elk gesprek dat ik met kandidaten en opdrachtgevers voer, is mijn opleiding van waarde om inhoudelijk mee te kunnen praten. Daarnaast geeft het veel uitdaging en plezier om als recruiter een functie te vinden die écht aansluit bij de wensen van de kandidaat. Een mooie manier om de juiste functies te vinden voor kandidaten, zijn de interviews waarbij je hun wensen inventariseert en kennis laat maken met functies waar ze zelf niet aan hadden gedacht. En als het dan de functie blijkt te zijn waar ze helemaal enthousiast van worden is dat een mooi resultaat.

Hoe nu verder?
Eerst maar eens beginnen met alle aspecten die bij het recruitment vak komt kijken onder de knie krijgen! Ik hoop dan ook dat ik in de toekomst veel meer personen mag spreken en hen kan helpen aan een functie waar ze op hun plek zitten. Dus ben je op zoek naar een functie binnen of buiten het lab, haak me gerust aan. Ik ga graag dezelfde zoektocht met je aan die ik al eerder heb mogen meemaken!