Mijn dag @CheckMark – Na Rae de Jong

Na Rae de Jong is werkzaam als senior recruiter bij CheckMark. Zij houdt zich dagelijks bezig met het vinden van goed gekwalificeerd personeel voor onze opdrachtgevers en hiernaast is zij goed op de hoogte wat er speelt in de branche. Ze vertelt over wat voor haar het werk zo leuk maakt.

“Wat mijn werk als recruiter zo leuk maakt, is dat je bij elke bemiddeling van een kandidaat echt iets hebt kunnen betekenen voor de betreffende persoon. Dit kan een schoolverlater zijn die dolbij is dat hij zijn loopbaan kan starten of een ervaren professional die toe is aan haar 3e, 4e of juist de laatste baan voordat ze met pensioen gaat.
Inmiddels ben ik alweer 5 jaar werkzaam bij CheckMark. Terugkijkend op deze jaren, denk ik snel aan een kandidate die ik tijdens mijn eerste jaar bij CheckMark geholpen heb aan een nieuwe baan. Zij was een alleenstaande moeder met een jonge dochter die via ons weer aan de slag kon. Omdat ze alleenstaand was, was het natuurlijk wel even puzzelen om het werkritme te combineren met haar privéleven. Ze vertelde me toen dat ze een aardige buurvrouw had waar ze haar dochter ’s ochtends vroeg mocht brengen zodat zij hierna door kon naar haar werk. Haar verhaal raakte mij persoonlijk: nadat mijn vader overleden was, bracht mijn moeder, op de dagen dat zij werkte, mijn broer en mij ook ‘s ochtends naar vrienden zodat zij op tijd op werk kon zijn voor de ochtenddienst.
In mijn functie als recruiter mag ik een (klein) stukje meelopen in het leven van kandidaten om hen te helpen bij het vinden van een nieuwe baan, een vervolgstap in een persoonlijke carrière. Elke persoon en diens verhaal zijn uniek en, door de persoonlijke aandacht die wij bij CheckMark hebben, blijft ons werk (gelukkig!) altijd maatwerk.”