De impact van regelgeving op productontwikkeling, van early development tot aan vrijgifte

Op woensdagochtend 13 april a.s. zijn we met het Kennisplatform LabManagers aanwezig op Food Technology; het kennis- en netwerkevenement over hightech innovaties in de voedingsmiddelenindustrie. Deze bijeenkomst is niet alleen voor labmanagers, ook R&D en Quality managers zijn van harte uitgenodigd deel te nemen aan deze bijeenkomst.

Het congresprogramma van Food Technology, genaamd: Food meets hightech, is een breed programma rond 5 deelthema’s. Zowel de kant van de foodproductie met thema’s als foodinnovatie, voedselveiligheid en duurzame keten worden belicht evenals als de meer technische kant rond machinebouw, automation en labonderzoek.

Het thema voor deze editie van het Kennisplatform Labmanagers sluit hier mooi op aan want drie sprekers uit het werkveld gaan u bijpraten over:

De impact van regelgeving op productontwikkeling, van early development tot aan vrijgifte

Elke organisatie heeft te maken met (veranderende) wet- en regelgeving. Hoe heeft dit impact op uw afdeling en werkprocessen en hoe kunt u hier mee omgaan?

  • Gerard de Kock (Adviseur Waterkwaliteit, Aqualab Zuid) zal ons vertellen hoe de kwaliteitseisen van ons water tot stand komen en hoe deze gewaarborgd en gecontroleerd worden.
  • Jeroen van der Sluijs (Teamleader Laboratory, Heineken Supply Chain) vertelt ons zijn ervaring hoe je tegen bepaalde kwaliteitseisen aan kunt lopen als de regelgeving (nog) niet goed aansluit op een nieuw product, zoals laag-alcoholisch bier. Hoe zorg je dan voor een betrouwbaar en veilig product?
  • Maartje Franse (R&D Manager Protein House, DSM Food Specialties) zal ons vertellen hoe je werkt met de kwaliteitseisen die gesteld worden aan het concept “food grade” in een laboratorium setting. Hierbij zal zij verschillende facetten belichten, waaronder de grondstoffen, houdbaarheid en het proces.

Waar en wanneer?

Datum

Woensdag 13 april 2022

Tijd

09.30 – 09:50 Ontvangst met koffie en thee
09:50 – 11.30  Start programma en presentatie
11.30 – 12.00 Napraten /netwerkgelegenheid

Adres

Food Technology – Brabanthallen
Diezekade 2, 5222 AK ‘s-Hertogenbosch

Wilt u en/of uw collega(‘s) hieraan deelnemen? Dan ontvangen we graag  uw aanmelding via Kennisplatform@checkmark.nl
Uw bezoek aan het Kennisplatform Labmanagers kunt u combineren met een bezoek aan de vakbeurs, aangezien u hier uiteraard ook toegang voor krijgt.

Het belooft een zeer interessante ochtend te worden, mogen wij u op woensdag 13 april begroeten in ’s-Hertogenbosch?
Meer informatie over het KennisPLatform LabManagers vindt u hier