CheckMark Labrecruitment is ‘vriend van de Noordzee’

In de huidige wereld zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid en duurzaamheid een vanzelfsprekend onderdeel zijn geworden waar organisaties zich mee bezig houden. Wij hebben ons de afgelopen periode georiënteerd waaraan CheckMark een bijdrage zou kunnen leveren en we hebben ons per juli 2019 bij een mooie stichting aangesloten namelijk Duik de Noordzee schoon.

Manon van Meel is opgegroeid in Zeeuws Vlaanderen en de Noordzee gaat haar aan het hart. Met dat gegeven zijn we op zoek gegaan naar doelen en zijn we uitgekomen bij Stichting Duik de Noordzee schoon.
Stichting Duik de Noordzee Schoon (SDDNS) zet zich in voor het zichtbaar maken van de onderwaternatuur in de Noordzee en doet dit door ontdekken, opruimen en beschermen. De Stichting organiseert 1 à 2 keer per jaar een expeditie op de Noordzee. Tijdens deze expedities maken duikers wrakken schoon d.w.z. ontdoen van visnetten en andere rommel en onderzoeken biologen de diversiteit in de Noordzee en ontdekken soms nieuwe soorten.
Daarnaast wordt er prachtige opnames van de onderwaterwereld gemaakt om aan iedereen te laten zien hoe mooi de Noordzee is.
Vrijwilligers hebben inmiddels in 8 jaar tijd zo’n 60.000 kg visnetten en vislijnen geborgen. Naast de organisatie van expedities wil SDDNS burgers, beleidsmakers en NGO’s inspireren met foto’s, boeken en verhalen over de Noordzee om zodoende bewustzijn over de kwetsbaarheid van onze Noordzee te laten zien.

De Expeditie Doggersbank 2019, staat in het teken van unieke ontdekkingen in dit bijzondere Natura2000 gebied. Het team duikt op locaties in waar niet eerder is gedoken. 28 zeer ervaren sportduikers verzamelen zoveel mogelijk biologische en archeologische gegevens op meer dan 20 verschillende locaties. Ze verwijderen afval – met name spooknetten, lood, vishaken en kunstaas – fotograferen en filmen.
Door een financiële bijdrage en de inzet van expertise uit ons netwerk willen wij meehelpen aan het gezonder maken van de Noordzee. De Noordzee kan haar eigen verhaal niet vertellen. Als meer mensen haar verhaal vertellen, gaat de Noordzee meer leven. Daarom steunen wij “Duik de Noordzee Schoon”.

Geïnteresseerd  in het werk of wil je deze stichting ook helpen? Neem hier een kijkje.