Bèta Beloningsonderzoek 2022: collegialiteit, waardering en professionele groei maken het verschil

Deze week is een uitgebreid artikel gepubliceerd over de resultaten van het Bèta Beloningsonderzoek 2022. Eén van de conclusies: voor bèta’s maakt niet geld, maar collegialiteit, waardering en professionele groei het verschil als het gaat over werktevredenheid. Een belangrijk inzicht voor werkgevers in de huidige krappe arbeidsmarkt.

Het Bèta Beloningsonderzoek is al ruim 10 jaar het grootste jaarlijkse beloningsonderzoek onder bèta’s in Nederland. Het door CheckMark Labrecruitment, organisatie-adviesbureau Berenschot, KNCV en andere vakverenigingen uitgevoerde onderzoek geeft kwantitatieve informatie over salarissen in chemie en life sciences maar ook bijvoorbeeld de m/v-verdeling en deeltijdwerk in de sector. Bovendien geeft het onderzoek kwalitatieve inzichten over wat werknemers belangrijk vinden en wat een rol speelt in werktevredenheid.

We hebben de belangrijkste resultaten uit het onderzoek voor uw samengevat in een artikel dat we u via deze weg graag aanbieden. U kunt hier het volledige artikel lezen en downloaden.

Mocht u meer willen weten over het onderzoek of de resultaten, kunt u vanzelfsprekend contact met ons opnemen via cora@checkmark.nl of 088 00 211 00