Avond van de Chemie 2023

100 Jaar farmaceutische industrie in Nederland is voor ons reden genoeg om wederom sponsor van de Avond van de Chemie te zijn!

Het is dan ook geen toeval dat de KNCV de Avond van de Chemie dit jaar in theater De Lievekamp in Oss organiseert.  In 2023 is het namelijk 100 jaar geleden dat in Oss de basis werd gelegd voor de Nederlandse farmaceutische industrie. De KNCV organiseert een bijzondere theateravond waar drie gerenommeerde chemici over hun onderzoek en werkveld spreken, worden verschillende prijzen uitgereikt aan jonge talenten en is er ‘cabaret op maat’ .

Wat kunt u verwachten? 

Luister naar topsprekers uit de Nederlandse chemie. Floris van Delft (CSO SynAffix BV) gaat in op de technologieën die de basis vormen van het bedrijf  ‘best-in-class antibody-drug conjugates (ADCs) voor gerichte kankertherapie. Patricia Dankers (Professor of Biomedical Materials & Chemistry at Eindhoven University of Technology) presenteert over ‘synthetische materialen natuurlijk!’, het ontwerpen en ontwikkelen van intelligente plastics die gebruikt kunnen worden om weefsels aan te zetten tot herstel. Sjaak Neefjes (hoogleraar chemische immunologie aan de Universiteit Leiden en hoofd van de afdeling Cel en Chemische Biologie aan het Leids Universitair Medisch Centrum) praat u bij over zijn onderzoek  ‘ontgiften van anthracycline ‘, een veel gebruikte chemotherapie.

Ook is er het jaarlijkse Prijzengala waar verschillende prijzen aan  jong talent worden uitgereikt.

Ter afsluiting van de avond verzorgt Cabaretier en bètaman Tobi Kooiman een speciaal voor de Avond van de Chemie geschreven korte cabaret voorstelling, die iedereen zal aanspreken. De avond wordt afgesloten met een informele borrel.

Programma
19.00 – 19.30 uur inloop en ontvangst
19.30 – 22.45 uur Programma Sprekers, prijzengala en cabaret
21.00 – 21.15 uur pauze / borrel
22.45 uur Afsluitende borrel, gelegenheid tot napraten

Datum, locatie en tijd:
Donderdag 5 oktober 2023 in Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14 te Oss.
Ontvangst vanaf 19.00 uur, aanvang programma om 19.30 uur.

Voor meer informatie klik hier