Avond van de Chemie 2021

Afgelopen jaar heeft de KNCV vanwege corona een digitale editie van de Avond van de Chemie georganiseerd. Hoe succesvol die digitale editie ook was, er gaat niets boven de reuring en gezelligheid van een volle zaal. Daarom waagt de KNCV dit jaar een nieuwe poging! Met het huidige stappenplan van het kabinet zou het mogelijk moeten zijn op 14 oktober weer een live editie van de Avond van de Chemie te organiseren in het Parktheater in Eindhoven.

Wij zijn verheugd dat we weer sponsor zijn van dit mooie evenement, dat exclusief voor KNCV leden wordt georganiseerd.

Bereid u voor op een prachtige avond
De organisatie is al volop in voorbereiding om u op 14 oktober van een prachtig programma te laten genieten. Ze combineren topsprekers uit de chemie met entertainment en een spannend prijzengala waarin talenten in de spotlights worden gezet. De avond wordt afgesloten met een feestelijke borrel. Uiteraard wordt het evenement op een verantwoorde en veilige manier georganiseerd, waarbij er aan de dan geldende maatregelen wordt gehouden.

Programma Avond van de Chemie
Tijdens deze speciale Avond van de Chemie wordt er gevierd dat er weer meer kan en de sprekers van deze avond sluiten daarbij aan: de KNCV opent je wereld! De presentatie van de avond is in handen van Esther Thole. Zij begeleidt u door de avond heen.

  • Daniel Blanco neemt u mee in de wereld van het onderwijs. Blanco is werkzaam aan de Radboud Universiteit en is tevens de winnaar van de KNCV Onderwijsprijs 2019. Hij vertelt u over zijn oplossingen tijdens de coronatijd en test live uw kennis in de theaterzaal.
  • Daarnaast betreedt Katrien Keune het podium. Keune is Head of Science van het Rijksmuseum. Hier heeft zij de afgelopen tijd veel gewerkt aan de analyse van de Nachtwacht van Rembrandt. Zij deelt haar bevindingen vanuit een chemisch perspectief. Naar verwachting zijn de musea dan weer open en kunt u daarna de Nachtwacht met nieuwe ogen zelf opnieuw gaan bewonderen in Amsterdam.
  • De derde spreker is Pfizer-topman Marc Kaptein. Vanaf het moment dat het coronavirus de wereld in haar greep hield, is de druk op farmaceutische bedrijven enorm opgevoerd om versneld een vaccin te ontwikkelen. Hij blikt tijdens de Avond van Chemie uitgebreid terug op de bizarre rollercoaster waarin zijn bedrijf door de coronapandemie terecht is gekomen. Lees hier alvast meer in het C2W.

Plus een spetterend prijzengala
Uiteraard kan ook een Prijzengala niet ontbreken. De KNCV biedt jong talent tijdens de Avond van de Chemie letterlijk een podium. De Gouden Vlam, Gouden Spatel en Golden Master Award zijn beoordeeld door een vakjury en de winnaar wordt live bekend gemaakt. Bij de Spotlight Prijs bepaalt รบ die avond wie de winnaar is. De winnaars gaan naar huis met eeuwige roem en prachtige prijzen!

Datum en tijd: Donderdag 14 oktober 2021 van 19.00 – 23.00 uur
Locatie: Parktheater Eindhoven