20 jaar @CheckMark – Sven Hemmink

Sven Hemmink werkt al 20 jaar bij CheckMark. Na zijn studie chemie aan de Universiteit Leiden, werd hij in 2001 recruiter chemie bij ons bedrijf en sinds 2007 is hij algemeen directeur.

Wat heb jij de afgelopen 20 jaar allemaal zien veranderen binnen CheckMark?
Sven: In 20 jaar … enerzijds heel veel en anderzijds gelukkig ook weinig! Wat niet is veranderd, is het DNA van CheckMark. Zolang als ik hier werk, is er ruimte voor creativiteit en kijken we of we slimme oplossingen kunnen vinden die anderen niet zien. Bijvoorbeeld in een match tussen kandidaat en opdrachtgever, maar ook door aanpassingen te doen in onze dienstverlening om zo nog beter aan te sluiten op de wensen van onze opdrachtgevers, kandidaten of medewerkers.

Nog iets wat gelukkig niet veranderd is: elkaar vertrouwen geven, oog hebben voor het individu en kijken hoe je ieders talenten kunt inzetten. Enerzijds in ons recruitmentproces, maar zeker ook binnen het team. Er zijn in de loop der jaren talloze voorbeelden te noemen waarin het idee van het team de voorkeur kreeg boven het idee van ‘degene die het voor het zeggen had’. Dat heb ik trouwens zelf ook ervaren toen ik als 29 jarig ‘broekie’ werd aangesteld als directeur en heel veel ruimte en vertrouwen kreeg om aan deze rol mijn eigen invulling te geven. En dat is iets wat ik in mijn rol dus ook steeds probeer te doen: luisteren en kijken hoe we met ieders input én talent de organisatie en onze dienstverlening beter kunnen maken.

Maar wat wel enorm is veranderd, is de grootte van het team en de breedte van onze dienstverlening. Ooit waren we heel erg gefocust op het detacheren van analisten in de chemische industrie. Maar tegenwoordig opereren we zo breed als dat de laboratoriumbranche is: farma, food, medisch, (petro)chemie, enz. En dat zelfde geldt voor de soort functies. Vroeger waren het alleen functies in het lab, maar nu is dat véél breder.

Bovendien is er door de groei van het team nog meer professionaliteit in onze organisatie gekomen. Ooit was ik het 5e teamlid en daarmee naast recruitment, betrokken bij van alles in de organisatie. Nu is er veel meer structuur en daarmee dus ook meer focus op wat ieder teamlid doet en bijdraagt in ons team. Daardoor is onze dienstverlening des te meer een team-effort geworden en het is echt mooi om dat dagelijks in de praktijk te zien gebeuren!

Ik ben er daarom trots op om de afgelopen 20 jaar te hebben ervaren dat CheckMark nooit stilstaat. Met elkaar blijven we nieuwe ideeën ontwikkelen en markten aanboren. Samen blijven we afstemmen op wat de nieuwe ontwikkelingen zijn in onze branche. En als team werken we iedere dag hard om onze kandidaten, medewerkers en opdrachtgevers van de best mogelijke dienstverlenging te voorzien. Kortom 20 jaar zijn omgevlogen! Dus op naar de volgende …