Onze HR Consultant bij CheckMark – Tamara Roeleveld

Mijn naam is Tamara Roeleveld en sinds begin dit jaar ben ik werkzaam bij CheckMark als HR Consultant voor onze gedetacheerde medewerkers. Dit maakt dat ik inmiddels ruim een half jaar onderdeel van het team uitmaak. Als HR Consultant houd ik me bezig met alle HR gerelateerde onderdelen, zoals begeleiding, scholing en persoonlijke ontwikkeling. Ik bied onze gedetacheerden ondersteuning en dien voor hen als aanspreekpunt. Los van de operationele werkzaamheden, houd ik me ook bezig met verschillende projecten en nevenactiviteiten op het gebied van HR. Dit maakt mijn taken divers en afwisselend en zorgt ervoor dat mijn dagen niet saai zijn.

Hoe een dag als HR Consultant eruit kan zien?
Ik begin de dag met het checken van de binnen gekomen mails. Dit kunnen vragen van medewerkers zijn maar ook vragen en/of acties die collega’s bij mij uitzetten. Ik check ook altijd meteen mijn agenda om te zien wat de dag voor mij in petto heeft. Om 10.00 uur hebben we dagelijks een team Zoom meeting. Hierin worden de belangrijke zaken van die dag kort besproken, zodat iedereen goed op de hoogte blijft.

Na de team Zoom kan het zijn dat er een indiensttredingsgesprek met een nieuwe medewerker staat gepland. Tijdens dit gesprek neem ik het contract uitgebreid door en vertel ik hen alle informatie met betrekking tot een dienstverband bij CheckMark. Ik heb regelmatig contact met medewerkers om gewoon eens te vragen hoe het met hen gaat en of zij nog goed op hun plek zitten. En mocht het voorkomen dat een medewerker CheckMark gaat verlaten, dan voer ik ook exit gesprekken om te kijken hoe het dienstverband de medewerker is bevallen. Deze informatie is voor ons van belang om onze dienstverlening te blijven verbeteren.

Andere werkzaamheden waar ik me mee bezig houd zijn onder andere het doorvoeren en verwerken van salarisverhogingen, controle op de juiste toepassing van de CAO’s, het beantwoorden van HR-gerelateerde vraagstukken en ben ik natuurlijk het eerste aanspreekpunt voor onze medewerkers bij calamiteiten en vragen.

Waar houd een HR Consultant zich nog meer mee bezig?
Naast het ‘operationeel’ begeleiden van onze medewerkers, houd ik me ook op de achtergrond bezig met verschillende projecten ten aanzien van de gedetacheerden. Zo ben ik de afgelopen tijd bezig geweest met het opzetten van een vitaliteitsprogramma, om te kijken hoe wij medewerkers kunnen stimuleren met hun vitaliteit aan de slag te gaan.

Het leukste (en wellicht ook het belangrijkste) aan mijn werk vind ik toch wel het contact met de medewerkers. Het verder op weg helpen van een medewerker die advies nodig heeft of even niet weet hoe een bepaalde situatie aan te pakken, dat geeft mij voldoening in mijn werk. Onze medewerkers hebben een arbeidsovereenkomst met CheckMark maar werken extern bij een opdrachtgever. Het is daarom voor ons nóg belangrijker om regelmatig even in te checken bij hen en er zo voor te zorgen dat zij goed op hun plek (blijven) zitten. Als HR Consultant ben ik als het ware de spil tussen de medewerker en de opdrachtgever en bied ik beide ondersteuning waar nodig. Dit maakt geen dag hetzelfde.