Mijn eerste jaar @CheckMark – Talel Lakhal

Wie ik ben?
Mijn naam is Talel Lakhal en ik ben 26 jaar oud. Ondertussen werk ik alweer bijna een jaar bij CheckMark Labrecruitment als Recruiter in de Chemie en Life Sciences.

Hoe ben ik in de recruitment terecht gekomen?
Gedurende mijn basis- en middelbare school had ik altijd het idee dat ik arts wilde worden. Al mijn carriĆØrekeuzes waren hier dan ook op gefocust. Toen ik na mijn middelbare school de geneeskunde-opleiding instroomde, merkte ik al snel dat het vak als arts toch niet voor mij was weggelegd. Tijdens de opleiding was ik er wel achter gekomen dat ik de synthese van medicatie, en het effect van deze medicijnen op ziektebeelden erg interessant vind. Daarom besloot ik de opleiding Bio-Farmaceutische Wetenschappen te volgen. Met veel plezier heb ik de Bachelor en Master afgerond, waarna ik mij ging oriĆ«nteren op de arbeidsmarkt. Al snel kwam ik enkele vacatures voor recruiterposities tegen. Toen ik mij wat meer ging verdiepen in het vak als recruiter, begon het mij steeds leuker en leuker te lijken. Uiteindelijk kwam ik zo in contact met CheckMark Labrecruitment, die op dat moment op zoek waren naar versterking binnen het recruitment team. Na een uitgebreide sollicitatieprocedure kreeg ik te horen dat ik in november 2020 kon gaan beginnen met mijn nieuwe baan. Door de tijd en energie die aan de sollicitatieprocedure werd besteed, voelde ik mij direct serieus genomen. Ruim een jaar verder, heb ik het enorm naar mijn zin.

Wat maakt het leuk?
Wat recruitment voor mij zo leuk maakt, is dat geen dag hetzelfde is. Je komt steeds in contact met nieuwe bedrijven en kandidaten met verschillende verhalen. Hoewel ik niet de ambitie had om op een laboratorium te werken, blijf ik in deze functie wel actief binnen dit vakgebied. Ook vind ik het sociale aspect van mijn baan ontzettend leuk; mensen op verschillende manieren actief benaderen en het gesprek aangaan. Het is daarbij de uitdaging om de juiste kandidaten te matchen aan de juiste vacatures. Wanneer dit lukt, geeft dit mij een goed gevoel; toen ik voor het eerst een kandidaat had geplaatst bij mijn eerste eigen klant voelde dit echt als het behalen van een mijlpaal.

Mijn leukste ervaring bij CheckMark was op 6 oktober; toen stonden wij met het hele recruitment-team op de BCF Career Event in de Jaarbeurs Utrecht. Naast het bemannen van de stand heb ik ook andere stands bezocht om kennis te maken met bedrijven en opdrachtgevers. Dat in combinatie met de gezellige sfeer die op de beurs hing, maakte het een geweldige ervaring. Aan iedereen met een lab-achtergrond, maar die niet op het lab wil werken, raad ik het vak als recruiter zeker aan!