Mijn dag @CheckMark – Sebastiaan Loriaux

Sebastiaan Loriaux is recruiter chemie & life sciences en werkt inmiddels bijna een jaar voor CheckMark Labrecruitment. Toch heel iets anders dan waar hij eerst voor was opgeleid in zijn HBO studie Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek.

Waarom ben je dit gaan doen en wat leek je vooraf de grootste uitdaging in deze baan?
Sebastiaan: Vanuit mijn opleiding ben ik opgeleid als laborant binnen de biomedische wereld en na mijn afstuderen zocht ik dus eigenlijk automatisch ook naar mijn eerste laboratorium baan. Ook bij CheckMark, waar ik me had ingeschreven. Toen werd ik gebeld door een van de recruiters van CheckMark. Nadat we even hadden gesproken over wat ik nu eigenlijk echt zocht, kreeg ineens de verrassende vraag: ‘heb je ook wel eens nagedacht over een functie buiten het lab? We hebben namelijk een vacature als recruiter en wellicht is dát juist wat je zoekt?’ En inderdaad, dat was eigenlijk precies wat ik zocht: een baan waarin contact met mensen, communiceren en snel schakelen belangrijk is, maar waarin ik ook mijn lab-achtergrond en kennis kan toepassen.

Inmiddels zit ik alweer bijna een jaar aan de andere kant van de telefoon en tafel. Wat voor mij het spannendste leek was het interviewen van kandidaten die veel meer werkervaring hebben dan ik. In de praktijk heb ik echter geleerd dat dit best meevalt. Je hoeft niet ieder detail te weten van iedere techniek, methode of soort labwerk om toch een goed inhoudelijk gesprek te voeren. Als een kandidaat merkt dat je verstand hebt van wat er in een laboratorium gebeurt en uit je vragen merkt dat je op zijn minst ook bekend bent de algemene theorie van zijn type werk, dan gaat een gesprek al snel vanzelf lopen. En juist door mensen zelf te laten uitleggen wat ze doen, leer je enorm veel!

Kortom ik voel me als een vis in het water en iedere dag probeer ik dat ook voor mijn kandidaten te verzorgen. Vooral door net als bij mij destijds werd gedaan veel vragen te stellen en nieuwsgierig te zijn. Op die manier hoop ik dat mijn kandidaten, net als ik, de juiste baan vinden en aan het eind van de dag met een glimlach naar huis gaan, of zoals momenteel veel gebeurt, de ZOOM of Skype afsluiten.