Innovatiemanagement in het laboratorium; ideeën genereren en implementeren

Innovatie is van levensbelang voor iedere organisatie. Maar hoe manage je dit proces als leidinggevende? Hoe stimuleer je de organisatie en jouw mensen om innovatief te zijn? En hoe ga je om met de stroom ideeën die dan op gang komt? Hoe zorg je dat de goede ideeën boven komen drijven? En voorkom je demotivatie als sommige plannen niet uitgevoerd (kunnen) worden.

Tijdens de najaarsbijeenkomst van het Kennisplatform Labmanagers op 3 oktober staan deze vragen centraal. Het thema:

‘Innovatiemanagement in het laboratorium;
ideeën genereren en implementeren’

Ochtend: gelegenheid om Labtechnology beurs te bezoeken
Middag: Kennisplatform Labmanagers

  • 13:00 – 13:30 Ontvangst met lichte lunch
  • 13:30 – 14:30 Dr. Dirk DeichmannAssistant Professor aan de Erasmus University Rotterdam (RSM – Rotterdam School of Management Department of Technology and Operations Management), vertelt aan de hand van recente onderzoeken hoe je jouw team kunt stimuleren om proactief met ideeën te komen en hoe je kunt sturen op het verbeteren van de kwaliteit van die ideeën. Daarnaast bespreekt hij met welke organisatorische en psychologische mechanismen je als manager rekening moet houden tijdens innovatie.
  • 14:30 – 15:00 Pauze
  • 15:00 – 16:00 Paneldiscussie met de zaal. Het panel, bestaande uit Dirk Deichmann (RSM) en 4 ervaren managers uit R&D laboratoria, gaat aan de hand van stellingen en vragen uit de zaal met u in gesprek om ervaringen en inzichten te delen.
  • 16:00 – 17:00 Netwerkborrel

Deze editie van het Kennisplatform wordt tijdens Labtechnology in de Jaarbeurs te Utrecht georganiseerd. Labtechnology is een 2-daagse vakbeurs gecombineerd met een (wetenschappelijk) congres. Op de beurs vindt u een mooie mix van kennis en informatie over de (klassieke) chemie, chemische industrie en de biotech industrie. Kortom een mooie gelegenheid om hier ook met het KennisPlatform Labmanagers aanwezig te zijn. Uw bezoek aan het KennisPlatform Labmanagers kunt u natuurlijk combineren met een bezoek aan Labtechnology.

We heten u daarom van harte welkom op onze bijeenkomst op: Dinsdagmiddag 3 oktober, 13.30 – 16.00 uur. We zorgen voor een lichte lunch en natuurlijk is er aansluitend de netwerkborrel. Het belooft een zeer interessante middag te worden en ik hoop u te mogen begroeten op dinsdag 3 oktober!

Meld u aan via Kennisplatform@checkmark.nl en zet de datum alvast in uw agenda. Wij zorgen tevens voor uw toegang tot de beurs.