Geplaatste kandidaat aan het woord….

Mijn naam is Rosalien Veldhuizen, 27 jaar en op dit moment werk ik als associate scientist in een groot farmaceutisch bedrijf, via Checkmark.

Nadat ik gestopt was bij de universiteit, was ik op zoek naar een baan binnen het bedrijfsleven aangezien dit een veld was waar ik geen ervaring in had, helaas zag ik weinig vacatures direct bij de bedrijven langs komen en besloot mij daarom in te schrijven bij Checkmark. Checkmark was ik al regelmatig tegengekomen op vacature sites. Ik heb mijn C.V. naar hen opgestuurd en binnen een paar dagen werd ik opgebeld door een van de recruiters voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek werd er onder andere gevraagd naar mijn ervaringen en naar wat voor een baan ik op zoek was. Tevens werden een aantal vacatures voorgelegd, waar ik niet meer op kon reageren, als voorbeeld zodat de recruiter wist naar wat voor soort baan ik op zoek was.

“Ik heb mijn C.V. naar hen opgestuurd en binnen een paar dagen werd ik opgebeld door een van de recruiters voor een kennismakingsgesprek.”

Al binnen een paar weken zag ik zelf een vacature bij Checkmark die mij aansprak, hier stelde de recruiter mij voor en ben ik ook op gesprek geweest. Deze baan werd het uiteindelijk niet. Amper terug van dit gesprek, werd ik al gebeld voor een andere baan. Hierbij ging het om een tijdelijke baan van 6 maanden als assistant scientist. De vacature sprak mij erg aan en na het eerste gesprek was ik aangenomen.

Hoewel de baan voor 6 maanden was in verband met zwangerschapsverlof werd mijn contract verlengd met 4 maanden ter vervanging voor een ander zwangerschapsverlof op dezelfde afdeling alleen in een andere groep. Toen dit tweede contract bijna afliep en het duidelijk was dat mijn contract niet verlengd kon worden op deze afdeling, kwam er een nieuwe vacature voorbij op een andere afdeling binnen hetzelfde bedrijf weer via Checkmark. Ook hier heb ik weer via hen op gesolliciteerd en werd aangenomen als associate scientist, hier werk ik op het moment nog steeds. De baan bevalt mij erg goed. Ik werk op een R&D afdeling waar veel verschillende assays worden uitgevoerd en die erg op de research gefocust is. Daarnaast wordt er veel tijd besteedt aan het ontwikkelen van nieuwe assays.

“Hetgeen dat Checkmark uniek maakt is dat je bij hen wordt geholpen door goede recruiters die jou echt willen helpen aan een baan. “

De recruiters komen dan ook vaak aan met vacatures die ook echt bij jou passen. Tevens houden zij je op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent een vacature zodat je niet steeds achter hen aan hoeft te zitten. Zelfs als het langer duurt dan verwacht dan melden zij dat netjes aan jou. Tevens heb je bij hen min of meer je eigen contactpersoon/recruiter waardoor voor jou duidelijk is bij wie je moet zijn voor vragen. Ook als jouw contactpersoon met vakantie is wordt er een vervanger aangesteld die met jou het verdere proces doorneemt, waardoor er geen vertraging komt in het proces van het zoeken naar een nieuwe baan.