CheckMark trotse sponsor van eerste Avond van de Chemie

Op donderdag 13 oktober 2016 was de allereerste Avond van de Chemie. In de stadsgehoorzaal van de Leidse Schouwburg waren ruim 300 chemici van jong tot oud bijeen om in een feestelijke setting de chemie te vieren. CheckMark Labrecruitment is trots dat zij sponsor was van deze geweldige avond.

Het was een bijzondere avond met inspirerende verhalen van topchemici, spannende prijsuitreikingen, cabaret waar bèta’s hun hart bij konden ophalen én een zeer bijzondere gast: de kersverse Nobelprijswinnaar Ben Feringa. Natuurlijk was het ook zeker een gelegenheid om weer eens met oude bekenden bij te praten.

Nobelprijswinnaar benoemd tot KNCV erelidnh20161013-003-hr-crop
Het KNCV verraste het publiek met de aanwezigheid van Nobelprijswinnaar Ben Feringa. Op deze eerste Avond van de Chemie werd hij benoemd tot erelid van de KNCV voor zijn verdiensten voor de KNCV, chemisch Nederland, chemisch Europa en voor de chemische wetenschappen  De Groningse professor organische chemie kreeg een staande ovatie van de 300 aanwezige chemici.

Chemie in het zonnetje
Tjeerd Barf, een van de mede-oprichters van Acerta Pharma, vertelde voor het eerst het – wetenschappelijke én zakelijke – verhaal van de megadeal met AstraZeneca. Simon Rozendaal, wetenschapsjournalist voor het NRC en Elsevier en tevens KNCV-erelid, rekende tijdens deze avond af met pessimisme en liet zien dat chemie elke dag zorgt dat we in een betere wereld leven. Joost Reek, professor aan de Universiteit van Amsterdam en één van de meest toonaangevende chemici van Nederland, gaf een minicollege over wat supramoleculaire homogene katalyse is en wat voor belangrijke toepassingen dit interessante werkveld biedt.

CheckMark Labrecruitment was sponsor van de Avond van de Chemie. Waarom? Sven Hemmink, algemeen directeur van CheckMark Labrecruitment: “Chemici zijn gedreven professionals, maar stappen van nature niet zo snel in de spotlights. Daarom ondersteunt CheckMark de Avond van de Chemie. Een bijzonder initiatief van de KNCV om haar leden, talenten, toonaangevende chemici en projecten in het zonnetje te zetten. Een mooie mix van kennisdeling, entertainment en ontmoeting.”

Gefeliciteerd!image-6533947
CheckMark feliciteert van harte alle prijswinnaars:

  • Michiel Uiterweerd winnaar van de Gouden Spatel, de beste chemie-afstudeerscriptie in het hbo
  • Boy Lankhaar winnaar van de Golden Master Award, de beste masterscriptie in het wo
  • Prof. dr. J.H. (Jan) van Maarseveen met de speciale Van Marumpenning, de hoogste Nederlandse onderscheiding voor personen die een significante bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling en betekenis van de chemie voor de maatschappij.