Bèta Salarisonderzoek 2017: de resultaten

Op donderdagmiddag 8 februari zijn de resultaten van het Bèta Salarisonderzoek 2017 gepresenteerd op de Hoofdvestiging van Berenschot Group B.V.
Voor het vijfde opeenvolgende jaar hebben C2W, TW (beide onderdeel van Bèta Publishers), Berenschot en CheckMark Labrecruitment een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de salarisniveaus in de techniek, chemie en life sciences. Er is een brede doelgroep benaderd van analisten en onderzoekers, maar ook labmanagers, process engineers en directieleden. Met behulp van een online enquête gevraagd naar hun arbeidsvoorwaarden, wat ze belangrijk vinden in een baan en werkomgeving, hoe tevreden ze zijn over hun huidige situatie en of ze op zoek zijn naar een nieuwe baan.

De presentatie van de “facts & figures” uit dit onderzoek lag deze middag in handen van Sven Hemmink, algemeen directeur van CheckMark.  Hans van der Spek, sr. managing consultant bij Berenschot verzorgde achtergrondinformatie en duiding op de onderzoeksresultaten vanuit HR perspectief.
Key Note Speaker dr. Kilian Wawoe gaf een interessante presentatie over ‘het nieuwe belonen’. Kilian W. Wawoe (1972) was tot zijn vertrek bij de ABN-AMRO Bank in 2010 werkzaam in verschillende Human Resources functies in o.a. Nederland, België, Monaco en India. Thans is hij werkzaam als part-time docent Human Resources management aan de Vrije Universiteit Amsterdam en daarnaast consultant en public speaker.

Bedrijven kunnen de resultaten gebruiken om hun beloningsbeleid te spiegelen aan de algemene trends in Nederland. Voor individuele technici en chemici biedt dit onderzoek een blik op de eigen positie.

De white paper van het Bèta salarisonderzoek 2017 kunt u hier downloaden