Avond van de Chemie 2020

De KNCV heeft dit jaar helaas geen mogelijkheid om een ‘live’ editie van de Avond van de Chemie, in een mooie theaterzaal ergens in het land, te organiseren. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de huidige maatregelen rondom het corona virus. Maar de KNCV heeft een mooie, digitale manier gevonden om het evenement toch door te laten gaan.
Wij zijn verheugd dat we een aantal kaarten beschikbaar hebben voor onze relaties om dit evenement, dat exclusief voor KNCV leden wordt georganiseerd, digitaal bij te wonen.

Het is de KNCV dit jaar gelukt om twee internationale topsprekers aan het evenement te verbinden: prof.dr. Zhenan Bao (Stanford University) en prof.dr. Jennifer Doudna (Berkeley University).
Het onderzoek van Bao richt zich op de synthese van functionele organische materialen en polymeren. Doudna houdt zich bezig met het verder ontrafelen van CRISPR-Cas en geldt al jaren als veelgenoemd kandidaat voor de Nobelprijs. En vanuit Nederland is prof.dr. Jan van Maarseveen (Universiteit van Amsterdam) aanwezig. Hij legt uit waarom hij zijn onderzoek heeft verlegd naar duurzaamheid en hoe belangrijk scheikunde is voor de gehele transitie.

Behalve deze topsprekers van internationale allure zal de KNCV ook verschillende onderscheidingen overhandigen aan chemisch toptalent tijdens het KNCV Prijzengala, waaronder de splinternieuwe publieksprijs voor de beste pitch van een PhD-student: de ‘Spotlight Prijs’. Ook is er de mogelijkheid om digitaal met andere deelnemers bij te praten tijdens de inloop en de virtuele borrel achteraf.

Wanneer
Donderdag 8 oktober 2020
19.00 – 22.30 uur
Klik hier voor meer info

Waar
Online platform
De dag voor het evenement ontvangt u de link met toegang tot het platform, Let’s Get Digital.

Kosten
Geen, exclusief op uitnodiging van CheckMark Labrecruitment

Wilt u digitaal aanwezig zijn? Meld u dan aan via kennisplatform@checkmark.nl. Aanmelden kan tot en met maandag 5 oktober 17.00 uur.